Khamis, 10 Mei 2012

Serius Aku Memang Dah TAK LARAT GILER !!!!

Salam..Khamis wat semua, hari nie nak ngomel sikit ceh..maby aku kepenatan hagaknya..maklumlah hujung-hujung kehamilan nie..minggu nie dah minggu ke 37, dah 9 bulan lebih.  Nak ikutkan hati aku minggu nie lagi dah tak larat sangat nak gi kerja...dengan keadaan perut dan badan aku yang besar nie..nak jalan pun seksa..termengah-mengah dibuatnya...tapi ada orang faham..ada orang kisah...aku gagahkan jua...coz aku pikir ada kerja-kerja yang aku perlu settlekan sebelum aku cuti bersalin.  Kalu ikutkan hari nie aku last day coz besok aku last check up dan minggu depan doktor kata confirm operate..cuma tarikhnya sajer blum diketahui..
Walau aku dijangka operate hari Rabu ke atas minggu depan tapi aku nak minta mc lah ngan doktor..coz serius aku memang dah tak larat sangat...dengan keadaan aku yang ada asma...orang bukan rasa dan faham..coz orang hanya nampak aku gelak dan tersenyum...coz aku bukan jenis moody ...tapi tak tau mcm mana aku terpaksa gagahkan diri aku nie berjalan gak ke hulur hilir...maby..pada jangkaan orang...kalu datang kerja maknanya mampu untuk bekerja...fuh!!!!!.   Dalam keadaan aku skang..satu badan terasa sakit dan lenguh...serba tak kena lah dibuatnya..sakit pinggang..pinggul segala lah..asyik rasa nak terkencing..baby dah selalu mengeras...aku bukan nak mengeluh atau tak bersyukur..aku syukur sangat coz dapat rasa mcm mn keadaan wanita hamil...coz tak semua orang diberikan rezeki untuk merasai saat hamil.....tapi keadaan skang memang gini duduk lama salah..baring lama-lama salah..berjalan sangat pun salah..adush...redha jer..coz ini adalah ketentuan Allah untuk ibu-ibu hamil.  Aku plak kang selsema teruk sebenanrnya minggu nie...jadi semalam aku pun hembuslah hidung aku kuat sikit...yang keluar bukan nya hingus tapi darah...nie kesan aku wat operation sinus dulu ah nie..maby luka kat dalam tak baik lagi...tapi ada orang kisah..ada orang faham.  Ada yang kata dah lama tak nampak aku...hagak-hagak lah we...aku ada jer duk terperok kat belakang nie...dengan keadaan aku camnie takkan aku nak merayap dan berjalan-jalan untuk tunjukkan muka aku nie..kalu tak camnie pun aku bukan jenis suka dok tempat orang lama2..tak sesuai..mcm minah propa kang..kalah plak Propaganza.  

Dengan keadaan aku skang nie...amat sensitif kot...dengan memikirkan yang aku nak masuk dewan bedah...walau dah brapa kali pengalaman aku tetap pikir yang bukan-bukan...jadi apa yang orang kata..atau orang buat..terasa dek  hati nie...walau kebiasaannya aku manusia yang susah nak terasa hati...bilalah suami aku nak kaya-raya  heee...tak yah aku kerja lagi...wat bisnes sendiri jer..aku bos aku kuli...dosa pun kureng...:) 
Tolong lah we...aku memang dah tak kuasa nak pikir pasal kerja!!!!!!  dah lepas nie ( dalam cuti bersalin ) tapi walaupun aku kata aku tak kuasa nak pikir... kerja aku tetap jalan dan dah siap dah pun...tanggungjawab tetap tanggungjawab beb..peace...:)

Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan jutaan time kasih kepada suami tercinta kerana beliau sangat memahami keadaan saya..dan setia menemani saya ke Hospital ..klinik dan sebagainya...itu memang tanggungjawab suami..bukan semua suami yang faham heeee..sejak saya dah tak larat nie..suami saya lah yang gosok baju saya dan anak-anak...lipat baju dan sebagainya...terima kasih bang...bagi kenalan dan pembaca yang doakan yang terbaik untuk saya..terima kasih bebanyak yer...insyaAllah doa kalian banyak membantu saya..amin...kemungkinan lepas nie saya kadang-kang jer update blog coz..dengan keadaan saya yang baru lepas bersalin dan operate..rasanya tak sempat nk update sume nie...tapi tengoklah...camner...Doakan terbaik untuk saya dan famili yer..apa-apa saya update di fb atau blog nie...bye..wassalam...ceh mcm nak menitis plak air mata nie...ceh ...suh.suh...suh..gi jauh-jauh...

10 ulasan:

inazamri berkata... JOM Reply

nak bersalin dah ke?Samalah dgn kawan saya pun..lg 2 mggu due dia..tgk pun dah tak larat sgt.ni pun mc 2 hari.Semoga segalanya dipermudahkan ye

ummiP3 berkata... JOM Reply

@inazamri yer kak...doakan terbaik untuk say yer...:)...tak larat sangat dah nie..huuuu

ummiP3 berkata... JOM Reply

@inazamri yer kak...doakan terbaik untuk say yer...:)...tak larat sangat dah nie..huuuu

.dida mumin♥ berkata... JOM Reply

Aku doakan semua yang terbaik untuk kau ye...moga segalanya berjalan dgn lancar, x pe la org nk kata ape pun, yg menanggungnya kita ni, lain org lain pe'el nya,sabar ye...apapun, selamat menjalani edisi operation kali ke-3. Kuatkan semangat...:)

~~AzaLea~~ berkata... JOM Reply

kak, take care tau... jgn di pikir sgt psl keje n hal2 lain...

InsyaAllah semuanya berada dalam keadaan yg selamat... hopefully akak dpt baby boy lps ni...

ummiP3 berkata... JOM Reply

@.dida mumin♥ tq dida..aku pun doakan yg terbaik wat ko...

ummiP3 berkata... JOM Reply

@~~AzaLea~~k adikku...pasnie kak pit doakan kamu plak amik aura mak yong nie..InsyaAlllah...amin....

Yasmin Aris ♥ berkata... JOM Reply

banyak2 lah berehat yee ^_^

ummiP3 berkata... JOM Reply

@Yasmin Aris ♥ tq yasmin.:)

Kenari Putih berkata... JOM Reply

Syahdunya part yg last tu.. hujung2 peggy mmg da xlarat sgt.. hee