Bahan-Bahan
Roti
Ais Krim - Ikut selera masing-masing nak perisa apa.....
Minyak
Cara-cara -
1. Dengan menggunakan cawan/ gelas....cekupkan ke roti hingga putus..dan mendapat bentuk bulat
2. Letakkan sesudu ais krim ke atas roti itu tadi..kedian tutpkan dengan sekeping roti lagi dan cekupkan....hasilnya sperti ini...
3. Masukkan beberapa minit ke dalam peti sejuk beku..sekejap...
4. Panaskan minyak..pastikan panas betul untuk menggoreng..coz...dalam roti tu ada ais krim yg mudah cair....kalu goreng terlalu lama..kang cairkan..kang..Tara....dah siap...
Pastu..ikutlah ke kreativitian memasing..nie kalu Osman Baku baca blog aku nie coz kena saman nie...bahasa tah apa-apa...
Nak tambah syrup ke katas atas dia...choclate ker.atau krim ker.....pandai-pandai lah yer...
1 ulasan:
adalah lebih baik diletakkan aiskrim diantara 2 roti dan kemudian bari dicekup bagi mengelakkan kebocoran kerana roti akan bersatu rapi dan kemas...
terima kasih
Catat Ulasan