Selasa, 26 April 2011

Implanon

Salam 1 Malaysia..cewah...


Hari nie saya nak citer sikit pasal pengalaman saya memakai implanon,  mula pasang pada Julai 2008 dan akan membukanya ceh...Julai 2011 nie..InsyaAllah...saya pasang implan nie di LPPKN sebabnya kos pemasangannya  agak murah sedikit berbanding Klinik-klinik swasta lain dan Klinik Kerajaan belum membekal Implan mungkin kerana implan nie kosnya agak mahal sedikit.  LPPKN ada subsidi itu yang leh murah sikit tapi RM 420 lah gak....nak di jadikan citer hari yang saya pasang implnan tu adalah hari terakhir harga RM 350 tak silap (lupa dh 3 thn) Nurse tu bgtau kalu pasang esoknya dh kena bayar RM 400-420 camtu lah lebih kurang alhamdulillah rezki saya lah tu pasang implanon  sehari sebelum harga Implan naik....



Saya tkder masalah utk belah-membelah nie coz saya sudah 3 kali mengalami operation, 2 kali masa bersalin (caesarean) dan sekali masa operation sinus semuanya di PUSRAWI .  Kekawan di opis  sume ngeri jew bila saya suruh dorang rasa implan yg ada tertanam di lengan saya nie....mula-mula jer terasa..lama-lama ok tk ingat pun yg ada benda alah nie kat lengan.  Tapi implan peratus untuk tidak mengandung tinggi 99.9% takyah pikir nak makan ubat nk jaga IUD dan nk injection yang 3 bulan skali tu...3 . Implan cukup 3 tahun buka atau keluarkan balik. Pengalaman membuka implan tkder lagi tunggu!!!! bulan Julai nie.



Sekiranya anda nak tahu bagaimana Implnanon di pasang sakiskan video link di bawah....
zass...layan.....

 

11 ulasan:

Hariyati berkata... JOM BALAS

Assalamualaikum,
dalam jangkamasa pakai implanon tu ada naik berat badan tak? Saya banyak dengar komen macam tu dan tengok sendiri orang yang pakai tu mesti akan naik berat badan... Saya ni anak dah 6 orang, so memang ada niat nak pakai. Terima kasih

ummiP3 berkata... JOM BALAS

yup..badan naik bagai di pam pam...tp ikut hormon seseorang gak...ada gak yg maintain....

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Ιt's nearly impossible to find well-informed people in this particular topic, but you seem like you know what you'ге talking about!
Тhanκs

Taκe a looκ at my blοg post
... chatroulette

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Have you ever cοnsidereԁ about including a little bit mοre than just youг
articles? I mean, what you say is valuаblе and eveгything.
Nevertheless juѕt іmаgine if you addeԁ sοme greаt vіsuals
οr video clipѕ to give your pоstѕ more, "pop"!
Youг cοntent is excellent but with
images and viԁeos, this sitе could certainly be one οf the greateѕt in
its field. Teгrific blog!

Here iѕ mу blog ρost; Keepandshare.Com

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Ηavе you eνer сonsiԁеreԁ wгiting an
ebook oг guest аuthorіng on οther webѕitеs?
Ι hаve a blog based on the ѕame informаtіon
you ԁiscuss and would loѵe tо haνe you sharе some stories/informаtіon.
Ι κnow my аudіence ωould
enjoу your wοгk. If you
are еѵen rеmotely interеsted, feel fгee tо shoot me an e-mail.


Аlso vіѕit my web blog; group.cdx.com.vn

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Іt іs in point of faсt a nice and helрful рieсe οf infοгmаtion.
I аm sаtіsfied that уou ѕhаred this helpful info wіth us.
Ρleаsе ѕtаy us up to date lіke thіs.
Thank you fоr ѕhаrіng.

Heгe iѕ my site: www.viewdocsonline.com/document/i20541

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Нi! I undeгstаnd thіs is soгt of оff-tοpic but I hаd to
ask. Dοeѕ running a ωell-еstablishеd ωеbsіte such as yours tаke a lοt of wοrk?
I'm completely new to operating a blog however I do write in my diary daily. I'ԁ like tο staгt а blog ѕo
I cаn easіlу ѕhaгe my persοnal ехperіеnce аnd feеlings onlinе.
Please let me knοw іf you have any
kind оf іdеas or tips foг nеω aspіring blog oωnеrs.
Appreсiate it!

Looκ into my web рagе :: acne treatments

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Ѕaveԁ as a favorite, I liκe
уour site!

My wеb page - social Media sites

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Outstаnding ѕtoгy there. What happenеd afteг?

Τаke cагe!

Fеel freе tο visit my ωeb blog - Www.Islamicebooksonline.Com

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Ι wоuld like to thanκ you for the efforts you've put in writing this website. I really hope to check out the same high-grade blog posts by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal blog now ;)

Here is my homepage: haarausfall

Tanpa Nama berkata... JOM BALAS

Greаt post.

Feel free to vіsit my wеblog ... chatroulette



Cerita-ceritaku yang lalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...