Selasa, 29 November 2011

Sibuk Bangat !!!

Hai...minggu lepas aku memang takder hati lah nak update blog..dan tak sempat lah kot..coz anak dara aku yang kecik kena demam campak yang besar2 tu..aduh sian sangat nengok dia..malam resah gelisah tak bleh tidor aku pun sama lah gelisah nengok dia...mak kan mana lah bleh tidor kalu nengok anaknya dalam keadaan gitu..macam dah aku buat bagi minum air kelapa..bagi mandi air beras...tidur atas daun bambu. fuh....
Minggu lepas plak aku kena balik Terengganu coz adik ipar kahwin..ya Allah..sabor jer lah time nak kenduri plak anak aku kena demam campak cobaan..dalam keadaan anak aku yang tak sihat nie aku pun kena asma..pastu kena balik kampung..di mana perjalanan balik Ganu tau jer lah kan..makan masa 6/7 jam.  Anak kan bila sakit taknak orang lain nak melekat kat Ummi dia jer.
Balik jer kat Ganu aku isytihar yang aku memang takleh nak tolong sangat dan nak renyah sangat heee..amcam bleh tak dengan keadaan aku plak yang baru jadi makyong de dek..nak tau apa kerja aku..ha..jadi mak andam terjun..bukan bidan terjun..aku nie nak kata pandai tak gak nak kata tak pandai pun tak gak jadi belasah jer ler..tapi aku memang tak nyempat nak upload gambar adik ipar aku yang aku dah andam tu..nantilah kalu ada yg upload dalam fb aku masukkan yerk.nak harap aku amik gambar..takder maknanya..coz aku bukan minah yang suka bergambor pun.  Cuaca kat Ganu ok2 jer..takder hujan pun..tapi air laut bergelora lah...sungai Tganu pun air melimpah..siapa yang mandi tu sajer pilih option untuk mati cepat lah tu..erm cau dolu ah yer...banyak kerja nak settle.

2 ulasan:

azu berkata... JOM Reply

bz nye ummie p3 ni..take care si kecik ngn diri sdiri ye..biasalah mcm2 penyakit..tp demam campak mmg sian klo kene kt budak2 kan..ummi pon pinsan!;(

Tihara berkata... JOM Reply

waaa bz nampak nye..take care :)