Khamis, 13 Oktober 2011

Dunia akhir Zaman - Gereja Terbesar di Malaysia sedang dibina

Ermm apa nak kata yerkk  cerita nie saya amik dari email suami saya...Wallahualam betul atau tidak tentang kesahihan cerita nie kalu cerita nie palsu maka palsu dan tipulah saya..huhuhu..tapi rasa nak kongsi gak..meh..

Gereja terbesar telah dibina di bukit jalil terkejut aku bila dpt tau dari member aku yg ade sebuah gereja yg terbesar di asia akan di bina di bukit jalil..mula2 aku x percaya pon...tp lepas aku selidik n kaji..huhuhu..rupa-rupanya mmg betul dakwaan member aku tu..masyaALLAH...lebih mengejutkan aku..gereja terbabit mengandungi unsur2 freemason...maybe kebetulan atau sebagainyer...aku pon x tau...tp ape yg penting...bila da siap kita tgk..sape yg RASMI kan gereja ni nanti.
gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.
 
kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang.untuk maklumat lanjut ttg gereja ini rujuk laman web gereja ini
http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html dan http://www.calvary.org.my/
 
Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.




beginilah rupa gereja itu apabila siap dibina

mengejutkan juga..gereja ini mempunyai unsur2 freemason

Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.


Lihatlah saja kepada misi-misinya:


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:


* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind

Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.
 
psstt : menurut maklumat yg aku dapat..gereja ini telah lame dibina..sejak tahun 2008..apekah kesudahan gereja ini..??????????????

2 ulasan:

AzaLea berkata... JOM Reply

Nauzubillah... kalau ianya benar, ape lah nk jd ngan Malaysia ni...

Tihara berkata... JOM Reply

mintak2 la terbengkalai je kan..mcm airport je sekali pandang..harap2 bgnn tu jadi terminal bas la..tak sanggup la..